Rondemiss

LISSE OOMEN RONDEMISS ACHT VAN CHAAM 2018 !

Rondemiss Lisse “…ontzettend veel zin om Rondemiss te zijn!”

De 21-jarige PABO-studente Lisse Oomen is de Rondemiss van de Acht van Chaam 2018. Lisse is geboren en getogen in Chaam en al jaren een grote fan van de Acht. Berry van Oers vroeg naar haar motieven en verwachtingen.

Waarom wil je Rondemiss worden?

Ik vind het leuk om het visitekaartje van de Acht van Chaam te zijn. Ik ben geboren en getogen in Chaam dus vanaf jongs af aan ben ik met de Acht opgegroeid. Toen ik klein was, wilde ik altijd al een keer de Rondemiss zijn van de Acht van Chaam. Ieder jaar was ik benieuwd wie dit keer de Rondemiss mocht zijn en wie tussen de wielrenners op het podium stond. Daarnaast vind ik het een hele eer om nu te mogen zeggen dat ik de Rondemiss ben. Als ik ergens kom en ik vertel dat ik uit Chaam kom, beginnen mensen meteen over de Acht van Chaam. Ik kijk heel erg uit naar de Acht van Chaam en ik hoop dat het een gezellige en mooie dag wordt om nooit te vergeten.

Wat heb je met de Acht van Chaam en met wielrennen?

Mijn vader heeft vroeger zelf veel aan wielrennen gedaan en heeft acht keer de Acht van Chaam gereden. Dit weet ik van foto’s en verhalen. Eerst ging ik met mijn ouders naar de wielerkoers en de optredens kijken en later ging ik zelf naar de nacht en de Acht. Samen met vriendinnen liep ik het parcours van de Acht om de wielrenners aan te moedigen die ik kende van de Tour.

Wat studeer je?

Ik studeer de PABO aan Avans Hogeschool in Breda. Volgend jaar ga ik afstuderen en mag ik mijzelf eindelijk officieel juf noemen. Daarnaast werk ik in de horeca en op festivals en heb ik modellenwerk gedaan. Ik heb fotoshoots gedaan en shows gelopen op o.a. Amsterdam Fashionweek. De ervaring die ik hiermee heb opgedaan hoop ik te kunnen gebruiken als Rondemiss.

Wat zijn je bezigheden naast je studie?

Naast mijn studie ben ik een fanatieke sporter. Ook ga graag terrassen met vriendinnen en drinken we een wijntje of een cocktail. Daarnaast shop ik graag en veel en ben ik verslaafd aan sushi.

Hoe zou je het evenement Acht van Chaam aanprijzen?

Ik zou de Acht van Chaam omschrijven als een evenement voor alle leeftijden. Zowel jong en oud. Er hangt altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer en meestal schijnt de zon. Voor muziekliefhebbers zijn er de muziekoptredens buiten en voor de echte sportliefhebbers zijn er natuurlijk de wielerrondes.

Frietje!

Altijd na de nacht en de Acht is de traditie om een frietje met andalousesaus te eten van Bevers. Hier kijk ik ieder jaar weer naar uit. Daarnaast heb ik ontzettend veel zin om de Rondemiss te zijn van de 80ste Acht van Chaam!

 

IMG_0198

LISSE OOMEN: Rondemiss 2018 !

KLEDING:

@VanLoenhout Dameskleding en Accessoires Chaam

FB Vanloenhoutchaam

SCHOENEN:

Van den Buys Schoen- Sport- en Lederwaren Chaam

Email: nbuys32@planet.nl

HAAR:

Marij Haarmode Chaam

Email: info@marijhaarmode.nl

www.marijhaarmode.nl

MAKE-UP:

Debby Schaerlaekens Chaam

Email: debbyschaerlaekens@hotmail.com

NAGELS:

TDnagelstudio Chaam

www.tdnagelstudio.nl